Plugin-uri de securitate WordPress

Asa cum era de asteptat, încercăm să evităm munca manuală și dacă se poate rezolva totul la 1 click distanța, de ce să nu facem acel click si să dormim mai linistiti. Dupa ce am făcut o lista cu modificările recomandate de meseriașii în setări de securitate WordPress, iată că vin și cu soluții clare de plugin-uri pe care le-am testat.

În capul listei de plugin-uri care se ocupă de securitatea WordPress as pune următoarele.

1. Wp Security Scan – Este un tool făcut de “baieții” de la Acunetix, cei care fac cele mai meseriașe tool-uri de verificare a stabilității și vulnerabilitătilor la site-uri.

2. Secure WordPress – Plugin făcut tot de Acunetix, mult mai simplu și oferă protecție chiar la un click pentru mai toate marile vulnerabilități WordPress.

3. Ultimate Security Checker – Plugin destul de isteț care da multe detalii despre securitate, inclusiv note. Pentru fiecare eroare sau inștiintare a unei vulnerabilități de securitate WordPress oferă și soluția.

4. Better WP Security – Este un plugin care sincer m-a surprins deoarece cuprinde cam tot ce ofereau celelalte pluginuri la un loc. Pe lîngă setările standard mai oferă setări pentru limitarea numărului de încercări care pot fi făcute pentru accesarea zonei administrative.

5. Exploit Scanner – Verifică conținutul fișierelor și cauta instrucțiuni de CSS-uri suspecte (Ex display:none), sau iframe-uri sau JS-uri periculoase.

Și dacă tot am pomenit ca este recomandat să se facă backup înainte de orice operație ce implica update-ul și secusitatea, recomand și 2 plugin-uri în acest scop.

wordpress-backup6. WP-DB-Backup – Crează back-up-uri la baza de date, poate si setat să facă automat acest lucru, un plugin pentru protecție recomandat.

7. WordPress Backup – Plugin util pentru backup și securitatea datelor, dar fără baza de date. Se completează cu plugin-ul WP-DB-Backup.

 

În mare cred că am acoperit cît mai bine acest subiect, aceste plugin-uri și recomandările făcute într-un post precedent despre setările de securitate WordPress ar trebui să fie suficiente că să începeți să blogariți cu inima mai înpăcată.

No comments yet.

Lasă un răspuns