Configurare și utilizare SpamAssassin

Pentru a filtra mesajele Spam (mesaje nesolicitate) puteți folosi softul SpamAssassin disponibil în cPanel > Mail.

ACTIVARE: Accesați cPanel > SpamAssassin și apăsați butonul ‘Enable SpamAssassin’. După activare statusul este ‘SpamAssassin is currently Enabled.’

загруженное (5)

 

 

 

 

 

 

 

ȘTERGERE SPAM: In zona ‘Filters’ (cPanel > SpamAssassin) alegeți scorul la care mesajele spam să fie sterse automat și apăsați pe butonul ‘Auto-Delete Spam’. Scorul împlicit este 5, pentru setări mai conservatoare folosiți un scor între 6 și 10. Cu cît scorul este mai mare (max. 10) cu atît este mai sigur că mesajul este spam. În cazul în care activați ștergerea automată a mesajelor marcate ca spam  există o posibilitate minimă de a fi șterse și mesaje legitime. Alternativ puteți crea filtre în programul cu care citiți mesajele folosind marcările facute de SpamAssassin în headerele mesajelor.

CONFIGURARE: În zona ‘SpamAssassin™ Configuration’ puteți efectua setări avansate. Puteți adăuga domenii în whitelist sau blacklist sau să alegeți scorul necesar pentru că un mesaj să fie considerat spam (valoarea implicita este 5).

FILTRE MAIL: Din cPanel > Mail > Account / User Level Filtering puteți să setați filtre avansate ce iau în considerare scorul mesajului pus de SpamAssassin. Opțiunile pentru filtu sunt: Spam Status, Spam Bar sau Spam Score.

Exemplu utilizare filtru ‘Spam Bar‘ ce se activează la un mesaj cu scorul mai mare sau egal cu 5:
Rules: Spam Bar ‘contains’ +++++

Exemplu utilizare filtru ‘Spam Status‘ ce se activeaza la un mesaj marcat ca spam:
Rules: Spam Status ‘begins with’ Yes

No comments yet.

Lasă un răspuns